Idei de design pentru o casa primitoare, cu accente contemporane

Postat Miercuri, 16 Decembrie 2015

Imediat dupa ce cumperi un apartament nou, primul gand zboara spre amenajarea interioara si cum poti sa-l transformi intr-o adevarata casa pentru tine si familia ta. Ne-am gandit sa iti prezentam cateva idei de design interior care pot insufla usor personalitate si energie apartamentului tau nou din Cluj.

1. Imbina utilitatea cu confortul

Dincolo de orice scheme de design interior, primeaza confortul. Pentru ca o casa sa fie primitoare, asa cum ne-am inchipuit apartamentele Contemporano, aceasta trebuie sa raspunda in primul rand nevoilor de spatiu si utilitate. Aici foarte importante sunt spatiile de depozitare si organizarea dulapurilor.

Cuier Ikea

Daca iti faci mobila la comanda, alege solutii precum piese multifunctionale - un cuier cu spatii bine delimitate pentru incalaminte, haine si posete, o bancheta cu capac in loc de scaune in bucatarie - dar si cutii sau cosuri din ratan unde poti ascunde cu usurinta orice obiecte de prin casa.

Bancheta bucatarie

2. Alege culori in ton cu personalitatea ta

Culorile pe care le alegi la decorare pot transfoma casa dintr-un loc impersonal intr-o oaza de liniste si relaxare. Culorile puternice precum portocaliul, movul, turcoazul sau rosul pot aduce un plus de energie casei, folosite cu masura. Un singur perete acoperit cu un tapet care imbina nuante vii cu forme inedite va atrage privirile oricui.

Tapet in dormitor

Pastelurile sunt varianta mai sigura, mai ales daca nu ai un designer de interior cu care sa te consulti. Un roz deschis, un verde pal sau un albastru care aminteste de culoarea cerului senin de vara vor trezi mereu sentimente placute. Iar daca alegi o culoare deschisa pentru pereti, vei putea usor sa trezesti casa la viata cu elemente precum perne decorative, carpete colorate, sau perdele diafane.

Living room in culori pastel

3. Invita natura in casa

Plantele sunt un element de nelipsit dintr-un apartament calduros si sanatos. Crinul pacii, iedera, azaleea, ficusul, feriga sau limba soacrei nu doar lumineaza casa dar au si un efect benefic asupra organismului. Acestea purifica aerul prin eliminarea toxinelor si poluantilor si regleaza umiditatea din atmosfera.

Limba soacrei si alte plante in apartament

4. Pune amintirile la loc de cinste

S-a terminat vacanta dar vrei s-o pastrezi in casa? Nimic mai simplu. Alege imagini cu locurile tale favorite, inrameaza-le si aseaza-le pe un perete in apartament.

Decoreaza cu fotografii

5. Iesi din comun

Iar daca iti doresti ceva deosebit in casa incearca imbracarea unui perete in caramida sau piatra naturala. Efectul va fi cu adevarat special.

Perete caramida in apartament

Daca inca sunteti in cautarea unui apartament in Cluj, nu uitati sa ne vizitati.