Nu doar o casa, acasa: 5 idei simple pentru personalizarea apartamentului

Postat Duminică, 24 Aprilie 2016

Amenajarea si decorarea unui apartament nou aduce cu sine multe bucurii. De multe ori semnifica un nou inceput si iti ofera oportunitatea de a transfoma un spatiu de locuit in casa visurilor. Dar nu e mai putin adevarat ca implica o doza de efort…si multa creativitate (daca nu apelati la serviciile unui designer de interior). Va prezentam mai jos cateva idei care va vor permite sa va personalizati apartamentul nou din Cluj simplu, frumos, si eficient.

1. Aduceti un plus de vitalitate peretilor

Daca doriti sa adaugati un plus de eleganta camerei de zi sau dormitorului, puteti opta pentru tapet sau stickere decorative de perete. O varianta ingenioasa ar fi imbracarea peretilor intr-un tapet cu motive urbane, o panorama stradala sau o imagine care surprinde arhitectura orasului vostru preferat - aceasta alegere va surprinde pe oricine va va trece pragul, cu siguranta.

Fototapet urban

2. Invitati natura in casa

Orice spatiu de locuit va deveni mai calduros si primitor daca completati schema de design interior cu cateva plante de interior. O varianta eleganta care va da un plus de eleganta casei voastre sunt orhideele. Acestea vin intr-o varietate de culori si soiuri si sunt relativ usor de ingrijit.

Orhidee Bucatarie

Sau daca va doriti ceva mai special puteti sa va construiti singuri aranjamentul floral. O valiza veche se poate transforma usor intr-un element spectaculos de design daca o folositi drept ghiveci de flori.

Valiza flori

3. Folositi culori contrastante

Un living room classic in culori neutre se poate trezi usor la viata prin adaugarea catorva piese mici de mobilier in culori puternice sau elemente de decor simple precum perne decorative, rame foto interesante, carpete viu colorate, sau perdele cu motive florale.

Covor colorat living room


4. Maximizati lumina naturala

Permiteti luminii sa patrunda in interiorul apartamentului usor. Daca aveti geamuri largi cu privelisti frumoase, folositi jauzele care sa poata fi trase usor in timpul zilei. Puteti opta pentru jaluzele din bambus care, pe langa functionalitate, vor face camera de zi calduroasa si primitoare.

Covor colorat living room

5. Personalizati spatiul cu elemente inedite

O decoratiune simpla poate adauga acel plus de vitalitate de care are nevoie o casa pentru a straluci. Introduceti elemente de decor in ton cu personalitatea voastra, tablouri vibrante, o lampa care sa lumineze un colt preferat al camerei sau mici decoratiuni care transmit mesaje positive. Suvenirurile din vacante, cani, ceasuri de perete, sau chiar fotografii cu familia voastra care sa va aminteasca de momentele placute petrecute impreuna, pot deveni atractia principala a casei voastre daca sunt asezate la loc de cinste.

Decoratiuni interioare